Open Mic vol. 47

Zkušený folkový písničkář Láďa Zítka, písničkář a loutkoherec Milan Šťastný a písničkář, básník, vášnivý zahradník, vegetariánský kuchař a pedagog Jan Bružeňák, to je výběr již 47. boskovického Open Micu.

Vstupné: dobrovolné

Láďa Zítka
folk-blues / Bystřice nad Pernštejnem
Zkušený folkový písničkář, který po bouřlivém mládí, kdy založil několik regionálních rockových kapel, zakotvil ve folku. Píše vlastní písničky, jak sám říká, muzika mu jde sama, ale texty mu někdy dají víc práce. V roce 2017 vydal CD vlastních písniček s názvem Šesťákový svět. Hraje na kytaru a k tomu na foukací harmoniku, a na tu tak dobře, že už několik let koncertuje s jedním z nejlepších moravských písničkářů Slávkem Janouškem.

Milan Šťastný
Folk / Dobroslavice
Písničky skládá už od ranného dětství. Zlom přišel v roce 1990, kdy navštěvoval kytarovou školu Pepy Streichla. Od té doby začal coby písničkář vystupovat sólo, většinou v pořadech spojených s literaturou, protože jeho další zálibou je literární tvorba. Nejvíce si cení účinkování v několika pořadech známého a uznávaného recitátora a propagátora poezie Mirka Kováříka.

Jan Bružeňák
Alternative-folk / Praha
Písničkář, básník a také překladatel, vášnivý zahradník, vegetariánský kuchař a pedagog. Narodil se v Brně, vyrůstal v Jedovnicích. Na střední škole v Blansku s kamarády založil kapelu Šnek. Procestoval kus světa, dnes se pohybuje mezi Prahou a Jindřichovicemi pod Smrkem na Liberecku.
Písně, které tvoří, jsou, jak říká, vyjádřením jeho osobní cesty i náhlé inspirace shůry, zpívaná vyprávění či lyrika oděná v hudbě. 
Doprovází se na kytaru a foukací harmoniku. V roce 2017 vydal své první album, CD Posílám pozdrav.

 

Caffe Bar Skleník